top of page
Szukaj
  • Zdjęcie autoraJakub Kaszuba

Wątróbka drobiowa z kaszą jęczmienną


⌛15 min 👩‍🍳 umiarkowanie proste 💰4 zł Białko/Tluszcze/Węglowodany Kcal629|B51|T12|W71g Dobra odmiana plus fantastyczna opcja na budżetową dietę Składniki: ⏺️ Wątróbka drobiowa 200g ⏺️ Kasza jęczmienia 100g ⏺️ Oliwia z oliwek 4g Warzywa: ⏺️ Cebula ⏺️ Cukinia ⏺️ Papryka czerwona ⏺️ Pomidor ⏺️ Pieczarki Przyprawy: ⏺️ Sól ⏺️ Przyprawa do kurczaka "zioła prowansalskie" Przepis: Kasza jęczmienia do garnka i zalewamy wodą 2cm ponad jej poziom. Doprowadzamy do wrzenia, mniejszamy ogień i przykrywamy pokrywką. Wątróbkę myjemy, czyścimy od żyłek, kroimy w dużą kostkę i smażymy na 2 g oliwy na dużym ogniu. Gdy wątróbka jest gotowa dodajemy zioła prowansalskie i gotowe. Kroimy w kostkę cebulę i grzyby. Na tej samej patelni dodajemy oliwy i smażymy na małym ogniu cebulkę i pieczarki. Na koniec do kaszy dodajemy świeżego pomidora bez skóry, pokrojoną cukinię i pokrojoną paprykę. Gotowe smacznego 😁👌 

258 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page